Pripreme reprezentacije

Ove godine održale su se pripreme reprezentacije u Puli.

1549245_581106851969105_1566824409_n

 

 

Na kampu je sudjelovalo 14 sportaša, od čega jedan (1) predstavnik neolimpijskih disiplina i Europski prvak u dugom triatlonu Andrej Vištica, potom jedna (1) sudionica razvojnog kampa Til Ocvirk, jedan (1) kadet Luka Grgorinić i jedna (1) kadetkinja Chiara Peruško, četiri (4) mlađa juniora i to naš Josip Živković i Denis Pleše te Luka Paliska i Duje Marić te jedna (1) mlađa juniorka Nika Begić.

Od trenera, u kampu HTS sudjelovali su:

Bojan Prokop, Vladimir Žic i Vlatka Wertheimer.

Tijekom kamp provedena su dva mjerenja kao kontorola treniranosti sportaša, plivačko testiranje na 400m i trkačko testiranje na 2 km. Testovi su uzeti kao reprezentativan test aerobno-anaerobnih sposobnosti.

trčanje Plivanje test 400m

Plivanje se provodilo u 25 m bazenu s time da je bila u SLANA voda pa su rezultati slabiji za čak 10-ak sekundi. Iz rezultata se vidi da je Josip Živković najveća perspektiva jer je plivanje prvi segment koji sportaš triatlona mora imati kako bi ulovio kvalitetnu grupu. Kao svi tako i Josip mora još puno raditi na plivanju kako bi dostigao kvalitetu koju i sam želi. Naš drugi sportaš Denis Pleše tek se godinu dana bavi triatlonom i mora još puno raditi na tehnici sva tri sporta ali pokazuje disciplinu i željan je rada. Uz sve to on je i asmatičar.

Trčanje se provodilo na atletskoj stazi i Josipov rezultat nije ni blizu mjerodavan radi ozljede potkoljenice pa je to samo rutinski odradio, sigurni smo da bi i tu bio u vrhu. Denis je funkcionalno jako spreman iako bi mogao još puno napredovati samo radom na tehnici trčanja. Njegov trener Alen daje sve od sebe, s time da nemaju niti atletsku stazu u Koprivnici i trenira sam. Drago nam je da nam se pridružio i sigurni smo da će s našim radom i radom njegovog trenera puno napredovati.

 

 

Tijekom kampa svakodnevno se u večernjim satima prije sastanka dodatno raspravljalo o treninzima za naredni dan. U sklopu sastanka doneseni su glavni zaključci:
1. Reprezentaciju na godišnjoj razini treba predstavljati skup sportaša, a ne pojedinci i samim time pokušati organizirati zajedničke odlaske na pojedine utrke i također ravnomjernije rasporediti sredstva za reprezentaciju.
2. Svako odstupanje od HTSovih stavova i pravila, rušenje ugleda na bilo koji način od strane reprezentativaca i svih članova i trenera u klubovima na domaćim i međunarodnim natjecanjima treba biti sankcionirano.
3. Uvesti jedan objektivni kriterij za ulazak u reprezentaciju kao državno prvenstvo u kategoriji adekvatnoj distanci ili 6 mjeseci unaprijed najaviti međunardno natjecanje kao kriterijsko za ulazak u reprezentaciju za narednu godinu.
4. Jasnije definirati benefite i obveze reprezentativaca, ali i HTS-a te također sklopiti ugovor s takvim sportašima.
5. Napomene da sportaši (klubovi) moraju financijski i materijalno samostalno odrađivati kvalitetnije međunarodne utrke radi stjecanja i iskustva.
6. Pokušati izdvojiti financijska sredstva za najbolje sportaše neolimpijskih disciplina (20% od ukupnih sredstava).
7. Također definirati kriterije na temelju kojih bi pojedini sportaši mogli dobiti ta sredstva. Npr. konkurentnost utrke, % odstupanja od prvo/drugoplasiranog, popularnost/brojnosta PRO natjecatelja na utrci itd.

 

Zadnjeg dana kampa, 11.01.2014. održan je jednodnevni seminar s planom odrade od 6 predavanja.

predavanje

 

Za kraj komentar kluba:

Nažalost kampu nisu mogli pristupiti ostali sportaši iz kluba koji su ujedno i jedni od najboljih natjecatelja u Hrvatskoj kao Eugen Jagušt, Perina Šiljeg, Daria Pletikapa i najbolji trener s dugogodišnjim iskustvom prof. Ivan Ivezić. Nadamo se da će i Ivan imati priliku u buduće održati predavanje o treninzima  i kvalitetnoj pripremi sportaša, sustavu natjecanja, bodovanju u olimpijskom triatlonu po čemu je daleko najbolji u široj regiji i mnogi treneri mogli bi puno naučiti. Eugen radi operacije gležnja Daria i Ivan radi odlaska na Kanare radi priprema gdje je trenirala u grupi s najboljim triatloncima svijeta kao Javier Gomez Noya.

 

Želimo svima puno sreće i napretka u nadolazećim godinama.