Balkansko prvenstvo, Srbija

1236171_554108624643308_1855038707_n

Srpska  triatlon unija imala je čast da u okviru XVIII Prvensta  Balkana u triatlonu ugosti nacionalne timove 8 federacija iz okruženja i njihove najbolje natjecatelje. Od 20. – 22. rujna Omladinski kamp Djerdap u Karatasu bio je ispunjen pozitivnom energijom preko tristo članova reprezentativnih sastava triatlon predstavnika iz Makedonije, Rumunije, Bugarske, Turske, Hrvatske, Grčke, Italije i Srbije.

 

Od naših natjecatelja nastupali su Gordan Petković, Eugen Jagušt, Perina Šiljeg, Josip Živković te Matija Krivec i Maksim Marinov iz Tk Swibira. Trebali su nastupati i Matija Lukina i Daria Pletikapa ali radi drugih obaveza sezone odgodili su prvenstvo Balkana.

1

Glavni događaj manifestacije zapoćeo je u nedelju u 8:00h startom 40 takmicara YOUTH kategorije u Dunavskoj marini u Kladovu koje je širom otvorilo svoje ulice za najbolje triatlonce na Balkanu.  U trci na 300 m plivanja 7,5 km vožnje bicikla i 2 km trčanja. Od naših natjectelja utrku je dominirao sve od plivanja gdje je isplivao prvi pa do trčanja Josip Živković koji je na biciklističkom djelu unatoč padu uspio vratiti u trku i čak prvi ući u tranziciju nakon biciklističkog djela. Na kraju u borbi za drugo mjesto sa sprint završnicom uspio savladati Oguzhan Cakir iz Turske i tako popeti se na drugo mjesto.

kod dječaka najbrži su bili:

1. Mucahit Onay TUR                               kod djevojčica:  1. Valentina Georgieva BUL

2. Josip Zivkovic CRO                                                     2. Ilayda Kara   TUR

3. Oguzhan Cakir  TUR                                                    3. Dalma Alkim Omley TUR

 

Startom u 10:15h Dunav su uzburkali juniori. Medju 36-oro mladih natjecatelja, u sprint triatlonu (750m/20km/5km) . Od naših natjecatelja nastupila je Perina Šiljeg a iz TK Swbira Maksim Marinov. Od samog starta Milan Tomin napravio je razliku koju je samo povečavao sve do pobjede. Perina je sa super plivanjem isplivala prva i na bicikl krenula sa prednosti koju je izgubila nakon pada sa bicikla već u prvom krugu(vozilo se 8 krugova) nakon kojeg je i jedan muški natjecatelj pao i zamalo ju ponovo srušio. Vratila se u utrku puna samopouzdanja kao i naš Josip i otrčala do 3. Mjesta. Bravo Pere. Maksim Marinov je imao odlično plivanje ali radi slabije forme i upale grla na biciklu izgubio nekoliko pozicija i završio na 7. Mjestu. Jedan krug na trčanju odradio je cijeli sa pobjednikom Milanom Tominom.

1. Milan Tomin  SRB                   kod devojaka:  1. Ipek Oztosun  TUR

2. Ali Atlan TUR                                                        2. Antonela Manac  ROU

3. Petar Ivackovic  SRB                                          3. Perina Siljeg  CRO

1235466_554237154630455_552679149_n

Startom točno u podne 33 natjecatelja ELITE kategorije zapalilo je ulice Kladova. Titulu Prvaka Balkana u sprint triatlonu (750m/20km/5km), uspesno je odbranio reprezentativac Srpske Triatlon Unije Ognjen Stojanovic. Matija Krivec iz Tk Swibira napravio je fantastičnu utrku gdje je na biciklističkom djelu u početku sam 3 kruga vukao grupu od 5 natjecatelja i samo 20 sekundi zaostajao iza vodećeg Ognjena Stojanovića međutim pošto drugi natjecatelji nisu davali smjene morao se odmoriti i spremiti za trčanje gdje je Ognjen napravio dodatnih 20 sekundi i tako poveo na biciklističkom djelu 40 sekundi. Eugen Jagušt je isplivao s Matijom i bio je u istoj grupi sve do trčanja nakon kojeg je Matija krenuo u lov za prvima ali završio na 3.mjestu u teškoj borbi sa fenomenalnim trkačem Ciprian Balanescu iz Rumunjske. Eugen je završio na 7. mjestu a Gordan Petković na samo 10 sekundi od 4 mjesta na 8.mjestu. Gordan je iplivao gotovo minutu iza prvog i uspio sam na biciklu dostići i prestići većinu natjecatelja. Bravo Matija, Eugen i Gordan.

553657_554267647960739_1758686227_n

1. Ognjen Stojanovic  SRB                   kod devojaka:  1. Hrista Stoyneva BUL

2. Ciprian Balanescu ROU                                                       2. Ece Bakici TUR

3. Matija Krivec          CRO                                                        3. Berrak Irmak  TUR

 

Galeriju slika možete vidjeti ovdje. (prvi dio), ovdje (drugi dio)

Rezultate potražite na ovome linku: Kladovo