Klub

2222

Triatlon klub «Petar Zrinski» osnovan je 1999. godine nakon 2. Svjetskih vojnih igara u Zagrebu. Ekipa ljudi koji su  je nakon vrlo uspješno organizirane triatlonske utrke na Svjetskim vojnim igrama načinila još jedan korak dalje i osnovala je klub koji upravo ovih dana slavi svoju 25. godišnjicu postojanja i trenutno spada u red najboljih triatlonskih klubova u ovoj regiji Europe. Triatlon Klub trenutno broji oko 160 članova, od čega 100 natjecatelja.

U prvih 25 godina svoga rada klub je osvojio više od 80 naslova seniorskih državnih prvaka u pojedinačnim i  u ekipnim natjecanjima, naš najbolji član i najbolji Hrvatski triatlonac ikada u olimpijskom triatlonu,  ZVONKO ČUBRIĆ je pobijedio na utrkama Europskog kupa 2004. i 2008. godine, a 2007. osvojio je 11. mjesto na utrci Svjetskog kupa što je također najbolji plasman Hrvatskih natjecatelja ikada na tom najvišem rangu natjecanja. Zvonko je bio Olimpijski kandidat za OI u Pekingu 2008. godine i jedini muški kandidat za OI ikada u Hrvatskom triatlonu.

  • DARIA PLETIKAPA rekorederka po broju osvojenih seniorskih državnih naslova, točnije njih 15. Daria je također osvajačica 4. mjesta na Europskom prvenstvu U-23 u duatlonu 2009. godine, te 3. mjesta na Svjetskom U-23 u akvatlonu 2011. godine, 11. mjesto na svjetskom kupu u J. Koreji te 12. mjesto u na Svjetskom kupu u Cozumelu 2013. godine. te je osvojila 3. i 4. mjesto na utrkama kontinetalnog kupa  u Čileu 2013. godine. Daria je isto kao i naš Zvonka Čubrić u muškoj konkurenciji također bila jedini ženski kandidat  za Olimpijske igre 2016. u Rio de Janerio ikada u Hrvatskom triatlonu.

  • GORDAN PETKOVIĆ je osvajač 5. mjesta na Svjetskom U-23 prvenstvu u duatlonu 2008 godine. i osvajač 6. mjesta na utrci Svjetskog duatlonskog kupa 2009. godine. Osim međunarodnih uspjeha Gordan je osvojio i preko 20 naslova seniorskog državnog prvaka.

Klub osim što ima uspjeha na sportskom planu imao je uspjeha u organizaciji velikih natjecanja, od 2. Svjetskih vojnih igara, 2 ETU Prestige utrke, ITU bodovna utrka za Svjetski kup, te više državnih prvenstava.

Sjedište kluba je na ŠRC Jarun, gdje se odvija i dio treninga. Ostatak treninga se odvija u Sportskom parku Mladost, na bazenu, te na atletskom stadionu. Treninzi se odvijaju svakodnevno ujutro i poslije podne.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *