Kako je prošao prvi tjedan “Triatlona za Sve” za odrasle?

neopreni

Prošao je prvi inicijalni tjedan “Triatlona za Sve” za odrasle. Odazvalo se 20-ak ljudi što pokazuje da sve više raste interes za multisportove kao što je Triatlon. Razlog tome je monotonost samo jednog sporta pa svi žele nešto zanimljivije i dinamičnije.

 

Prvi tjedan sastojao se od:

-uvodnog predavanja i prezentacije,

-inicijalnog plivanja,

-treninga trčanja i biciklizma.

Na predavanju nam je bilo cilj upoznati nove članove sa trenerom magistrom Kineziologije Goranom Peićem koji je glavni voditelj programa Triatlona za Sve. U nastavku predavanja dobili su sve odgovore na pitanja vezane za program te prvu sliku o ovom prekrasnom sportu.

Nakon predavanja prvi termin je bio plivanje gdje su odradili inicijalni test, koji se sastojao od provjere znanja plivanja te razvrstavanja u grupe prema sposobnostima. Drugi trening bio je trčanje gdje su saznali sve o zagrijavanju, vrsti treninga, pravilnom istezanju te biomehanici trčanja. Trening bicikla bio je specifičan, odnosno isprobali su kako je to nakon biciklizma odmah trčati, što je specifično za naš sport. Svi su bili oduševljeni.

Krenuli smo u novi tjedan gdje ih čekaju nova znanja, iskustva, treninzi, druženja.

20150908_190751

Moramo napomenuti kako su naši polaznici već nakon prvog tjedna imali priliku nastupiti na svom prvom triatlonu u sklopu klupske utrke Generator 2015 u utrci “Triatlon za sve” koji se sastojao od 200m plivanja, 7km biciklizma i 1km trčanja. Nekoliko polaznika nastupilo je te uspješno završilo svoj prvi triatlon. Uz triatlon za sve neki su nastupili i u štafeti olimpijskog triatlona koji iznosi 1500m plivanja, 40km biciklizma i 10km trčanja. Štafeta znači da su tri natjecatelja odrađivala po jednu disciplinu i na taj način sudjelovali u svojoj posebnoj kategoriji pod nazivom štafete. To je još jedan način kako se možete uključiti u ovaj sport.

20150912_113324

Čeka nas puno zanimljivih treninga koji su prilagođeni svakom pojedincu individualno.

 

Još nije kasno! Pridružite nam se i saznajte zašto je triatlon najbrže rastući olimpijski sport 🙂