Daria Pletikapa osvojila bitne bodove i postala B Olimpijski kandidat!

1606894_781240585230366_4791308031458879330_n

Za sada sve po planu ide između Darie i njezinog trenera prof. Ivana Ivezića. Nakon niza utrka uspjeli smo ostvariti veliki korak a to je ulazak u Olimpijski program potpore sportašima za Olimpijske igre u Rio de Janerio 2016.

Ivanova izjava:

“Danas sam izuzetno ponosan i sretan što je sportašica Daria Pletikapa čiji sam trener 7 godina, nakon uspješne utrke u Meksiku ostvarila kriterij da i službeno uđe u Olimpijski program HOO-a kao Olimpijski B kandidat Za ovo sam radili i čekali 7 godina, kada je 2007. godine također sportaš kojeg sam trenirao, Zvonko Čubrić, također ušao u olimpijski program kao B kandidat. Daria i Zvonko su jedini Olimpijski kandidati od kada postoji Hrvatski triatlon savez. Dariu i mene čeka još dvije godine mukotrpnog rada i utrkivanja do konačnog cilja, spremni smo na to i vidimo se u Riu “

Naravno ovo je sve dio plana i to se već na početku godine zapisalo u Ivanov plan te sa velikim radom i pomoći cijelog tima došlo do cilja u prvom dijelu sezone 2014.

Dug je put još pred njima ali kvalitetan rad i mnogo ne prespavanih noći njezinog trenera sigurno će roditi plodom. Daria je ogromni radnik i nije propustila ni jedan trening u zadnjih godinu dana. Takvi borci rijetko se rađaju ali osim što se rađaju oni se zapravo stvaraju kroz dugi niz godina,  Daria je u ovom slućaju s Ivanom provela 7 godina mukotrpnog rada.

Slijedi još mnogo utrka u ovoj godini i cilj je sve bolji plasman na ljestvici i postizanje optimalne forme za sljedeću godinu.

Naravno moramo napomenuti Triatlon je vrlo zahtjevan sport za treniranje a da ne govorimo za utrke koje se odvijaju na totalno različitim stranama svijeta. Vrlo je bitna adaptacija na uvijete(aklimatizacija), dobar osjećaj na utrci, isplivati s prvom grupom, ne pasti sa bicikla, puknuće gume..mogla bi se knjiga o tome napisati. Zato se nadamo kako će sve dobro proći i da će se kao do sada sve zapisano na Ivanovom papiru ostvariti.

 

Pogledajte video i slike od zadnje utrke u Meksiku gdje je Daria osvojila bodove koji su joj omogućili u ulazak u Olimpijskog kandidata.

https://www.youtube.com/watch?v=prX54DOdCdA