Ribnica 2013.

IMG_3431 (800x533)

U nedjelju, 21. travnja 2013.,  natjecanjem u Ribnici otvorena je sezona duatlona i triatlona u Sloveniji.

Krenuli smo u ranim jutarnjim satima i ubrzo stigli do Ribnice koja se nalazi 45 km južno od Ljubljane. Našim je članovima ovo bila prva utrka u Ribnici, ali sigurno ne i posljednja. Organizacije je bila besprijekorna: osiguran parking u blizini, ugodna atmosfera, sve prema nastrožim pravilima natjecanja. U Hrvatskoj je još sve neozbiljno te se često ne poštuju osnovna pravila. U Ribnici redari nisu nikoga puštali u zonu izmjene (tranziciju) da gledatelji, roditelji i slučajni prolaznici ne bi mogli utjecati na sportašev bicikl i dodatnu opremu. Staza je bila kvalitetno označena vidljivim linijama i okretima, a redari su bili strogi.

Na samom je startu utrke svaki sportaš prozvan, i to u svim kategorijama, od utrke Cici za najmlađe do sprinta za najstarije. Mislimo da je to vrlo pozitivno jer se jednako vrednuju svi, pa i najmlađi natjecatelji, što je pokazatelj pravoga sportskog duha.

IMG_3212 (800x533)

 

Na utrci Cici nastupio je naš novi član Dorijan Handl i bez puno treme odradio utrku za pamćenje. Na supersprint duatlonu najbolji je bio Josip Živković koji je osvojio 3. mjesto u ukupnom poretku i pokazao sve bolju trkačku formu. Druga je bila Zara Baković sa osvojenim ukupnim 5. mjestom i 3. mjestom u svojoj kategoriji među godinu dana starijim djevojkama. Na toj je utrci nastupio i naš novi član Ronald Božić koji je, kao i Dorijan, bio u pratnji roditelja koji su bili velika potpora i pravi navijači.

IMG_3382 (800x533) IMG_3263 (800x533) IMG_3252 (800x533)

U utrci sprint duatlona pobijedio je naš Gordan Petković i tako pokazao izvrsnu formu za nadolazeći nastup na Prvenstvu Afrike u duatlonu za 2 tjedna. Matej Šporar bio je drugi, a Viktor Sarić treći. Odmah se na početku  utrke trojac Hrvata odvojio na trčanju koje je bilo kraće (Garmin pokazuje 4600 m). Nakon prvoga kruga na biciklu uspjeli su napraviti dovoljnu razliku i borba za postolje svela se na njih trojicu . Gordan je odradio većinu posla na biciklističkom dijelu, a pokazalo se da mu je ostalo i dovoljno rezerva za zadnje trčanje od 2500 m. Došao je oko 7 sekundi ispred Mateja i tako dobio veliki pehar u obliku medvjeda koji će mu krasiti police s ostalim medaljama. Nastupao je i Drljanovčan Matija koji je zauzeo 14. mjesto ukupno i 1. mjesto u kategoriji. Da ne ispadne da su samo muškarci odradili dobar posao, tu je i Marina Milković koja je pobijedila u ženskoj konkurenciji.

IMG_3245 (800x533)IMG_3434 (800x533)

 

 

 

 

 

 

 

Bravo svima, vidimo se i iduće godine u Ribnici. Nadolazeći vikend Daria Pletikapa i Eugen Jagušt nastupaju u Turskoj.