12 medalja i 3 pehara na OPH u kros duatlonu, Zagreb

ZTS (Zagrebački trialonski savez) odlučio je zasukati rukave i pružiti natjecateljima dugo iščekivanu utrku koja bi upotpunila ionako uspješnu rekordnu sezonu započetu zagrebačkom Zimskom x-duatlon ligom predvođenu Viktorom Sarićem.

Vremena je za organizaciju bilo malo, pa su klubovi – članovi ZTS-a TK Swibir, TK Zagreb i TK Zrinski Novatec udružili snage i pod dirigentskim palicama Vlatke Werthaimer, Viktora Sarića, Gojka Baković i Dorijana Pavliše u nekoliko tjedana organizirali prvo ovogodišnje PH.

Na utrci je natupilo 20 naših članova a u organizaciji 9 članova pa mislimo da smo si dali truda! Ovim putem želimo zahvaliti svim našim članovima koji su svojim zalaganjem i trudom pridonjeli utrci: Kristini Hamzić, Nataši Preis-Bedenik, Mihaelu Minđeku, cijeloj obitelji Baković, Janji Trampuž, Lidiji Balley Petković i Goranu Peiću.
Nadam se da nismo zaboravili nikoga tko se s nama smrzavao na nasipu 🙂

 

IMG_1712

Natjecanje  je otvoreno u 11:30 promo utrkom za djecu na kojoj je nastupilo 15- tak oduševljenih mališana. Svatko od njih dobio je svoju diplomu, bidon i doadatna iznenađenja.

Točno u podne započela je utrka supersprint duatlona u kojoj su se nadmetali kadeti i kadetinje. Zara Baković osvojila je 2. mjesto u ukupnom poretku i 1. mjesto kao ml. kadetkinja. Josip Živković je radi neispravnog bicikla izbubio nažalost izgubio prvo mjesto, ali se plasirao na izvrsno 2. mjesto u ukupnom poretku. Sven Lazić jako voli svoje brončane medalje i treća mjesta, pa ga je po tko zna koji put opet prisvojio sa samo minutom zaostatka za pobjednikom. Borna Mihoci zauzeo je 4. mjesto u muškoj konkurenciji. Naš ovogodišnji novi član Ivan Vučemilović odradio je prvu ovakvu utrku i odmah skoknuo na postolje –  i to na 2. mjesto kao mlađi kadet i kao 7. ukupno u muškoj konkurenciji.
Od ukupno 37 natjecatelja u ovoj utrci, nastupilo je 5 naših članova i svi se nalaze se među prvih 12 natjecatelja!

 

zara i ivan Zara sven

 

 

 

 

 

 

Utrka za juniore i seniore bila je podjeljena na dva dijela zbog velikog broja prijavljenih i specifične konfiguracije staze. U 13:15 startala je utrka za seniore i veterane, a u 14:30 za seniorke, veteranke, juniore i ml. juniore.
Pobjeda u utrci seniora pripala je Andreju Vištici, a od naših se članova najbolje plasirao Gordan Petković s osvojenim 3. mjestom ukupno, zatim Eugen Jagušt sa 1. mjestom u juniorima i 9.mjestom ukupno, Drljanovčan Matija 2. mjesto junior i 12. Ukupno. Nastupili su još i Zvonko Čubrić, Nikica Smolić, Đuro Mileusnić, Josip Mladin Živković, Danijel Filipović, Anto Jelavić, Alen Skenderi –  kojemu je ovo bila prva utrka duatlona; potom Gordan Hajdinić, Siniša Keco, Lenka Castaneda i Zrnka Kušen – duatlonski debitanti, te nova članica kluba Jasminka Vulama koja je na svojoj prvoj utrci osvojila 2. mjesto u kategoriji veteranki.

Eugen i drlja Gordan

 

 

 

 

 

 

 

Naših je natjecatelja bilo ravno 20 i osvojili smo ukupno 12 medalja i 3 pehara!

Sve rezultate i detalje možete proučavati OVDJE

Čestitamo svim članovima na uspjesima!

Krećemo s pripremama za nastup na slovenskom duatlonu u Ribnici 21. travnja  i prvom kros triatlonu ove godine u Vraždinskim toplicama 4. svibnja.

Vidimo se na treninzima 🙂