Varaždin kros triatlon

Ovog se vikenda, u subotu 5. svibnja u Varaždinskim Toplicama održalo Državno prvenstvo u kros triatlonu. Od ukupno 90 natjecatelja, petina su bili članovi našeg kluba – nas 17! Moglo bi se reći da smo dominirali, kako brojčano, tako i rezultatima, ali i navijanjem i pljeskanjem! 😉

U utrci super sprinta (200 m plivanja, 4 km biciklizna i  1,5 km trčanja) nastupali su naši mlađi kadeti i kadetkinje te kadeti i kadetkinje, a uzeli su i medalje.

Prvo je mjesto na svom prvom triatlonu među mlađim kadetkinjama osvojila naša Zara Baković. Prva utrka, prvo zlato: bravo Zara!
Među mlađim je kadetima srebro oko vrata objesio naš Dragutn Gajski, a kod kadeta medalju istog sjaja uzeo Josip Živković. Osmi je na cilj stigao Samuel Bosch, Borna Mihoci plasirao se na 14. mjesto, a 16. je zauzeo Sven Lazić.

Bravo!


Većini je ovo bio prvi triatlon i znamo da će biti samo jedan u nizu! 🙂


U utrci sprint kros triatlona također su nastupali naši natjecatelji, i to u kategorijama od mlađih juniora do seniora. I tu smo, kao naravno najbolji klub, osvojili neke medalje!

U kategoriji mlađih juniora pobijedio je Matija Drljanovčan dok je kod juniora slavio naš Eugen Jagušt, inače četvrtoplasirani u ukupnom poretku! Mihael Minđek u istoj je kategoriji juniora zauzeo je 4.mjesto (ukupno 10.) i time završio svoj prvi triatlon. Kod seniora se najbolje plasirao Marko Papa zauzevši četvrto mjesto (7. mjesto ukupno), a i njemu je ovo bio prvi triatlon. Od djevojaka, Nataša Preis – Bedenik zauzela je 6.mjesto u kategoriji seniorki.

Škola triatlona

Čestitamo svim natjecateljima na super rezultatima, a posebne čestitke i pohvale zaslužuju svi polaznici škole triatlona “Triatlon za sve” koji su uspjeli završiti svoj prvi triatlon:

Marko Bračić, Jagoda Goršić, Stjepan Milevčić, Stjepan Budimir, Ana Naglić, Anamarija Mustapić

Iznimno zahtjevnu biciklističku i trkačku dionicu Državnog prvenstva u kros triatlonu uspjeli su odraditi svi polaznici škole triatlona, neki nakon dva mjeseca, a neki nakon samo dva tjedna treninga! Nije bilo nezgodnih padova niti odustajanja od utrke, na što smo osobito ponosni!

Nakon utrke svi koji su završili svoj prvi triatlon dobili su svoje diplome.

Više o školi triatlona ” Triatlon za sve” možete vidjeti ovdje.