Daria Pletikapa Uzela pobjedu u Venezueli!

XI. izdanje Međunarodnog olimpijskog triatlona povodom proslave dana Sv. Sebastijana donjelo je još jednu veliku utrku malog grada San Cristóbala , u kojemu su nastupili mnogi sportaši iz Južne Amerike i Europe.
Događanje je svečano predstavljeno u petak u restoranu La Consolación, gdje su predstavljeni hrvatski sportaši Daria Pletikapa i Matej Marinković, koji su došli u San Cristóbal na svoje prvo natjecanje u 2012. godini. Utrka je popraćena i nacionalnom televizijom gdje su naši sportaši profesionalno odradili intervju pred Live Tv prijenosom. Ujedno to je jedna od utrka sa mnogo sponzora. José Batato Ruiz, potpredsjednik organizacijskog odbora, izjavio je da svake godine ima sve više natjecatelja, većinom iz Argentine, Kolumbije, Ekvadora te Venezuele. Te ove godine iz  Arube, Mexica, Brazila, Puerta Rica, Paname, Španjolske, El Salvadora, Nicarague, SAD-a..

Tijek utrke:

Plivanje se odvijalo u 50 m bazenu, a ostatak utrke  na dosta brdovitom djelu tako da su rezultati pobjednika iznimno dobri. Brazilac Mauro Cavanha i Hrvatica Daria Pletikapa su dominirali 12. izdanjem Međunarodnog olimpijskog triatlona Fiss 2012, završivši zahtjevnu multidisciplinarnu utrku od 1.5 km plivanja, 40km bicikla i 10 trčanja, s vremenom od 1 sat 54 minute 29 sekundi (Cavanha) i 2 sata 13 minuta 21 sekundi (Pletikapa).

Oboje su od početka utrke bili favoriti i utrku bez ikakvih problema dominirali. Na utrci su nastupili još i naš Matej Marinković kojem je ovo ukupno bio 3. završeni triatlon olimpijske distance. I naš Daniel Ferrer inače domaćin.

Pošto ostaju do sredine tjedna naši će sportaši nastaviti sa pripremama u Venezueli nakon kojih ih čeka teško putovanje koje traje i više od 30 h.

Želimo im sretan put a kad dođu napravit ćemo jedan kratki intervju o utrci i doživljajima, jer je ovo našem Mateju prvi prekooceanski let, kao i utrka na nekom drugom kontinentu.