“KUP je naš”

Nakon samo jedne sezone aktivnog bavljenja triatlonom Adrian Žgaljić je postao osvajač triatlonsko Kupa Hrvatske u apsolutnoj kategoriji. Uz dva naslova državnog doprvaka u protekloj sezoni za ovog skromnog i samozatajnog 26-godišnjaka, pobjeda u Kupu Hrvatske je samo još jedna nagrada za sav njegov rad i trud tokom života.

http://triatlon.ml./kup.php?kup=M&kategorija=Seniori

 

 

 

 

 

 

 

 

Adrian se prije dolaska u triatlon duži niz godina uspješno bavio plivanjem, a osim što je trenutno odličan triatlonac i prije toga uspješan plivač, uz sve to nije zapostavio školovanje i obrazovanje.

Magistar je elektrotehnike, trenutno na doktoratu na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, te radi puno radno vrijeme. Da sve ne ostane samo na teoriji, osmislio je sa svojih dvoje kolega i aplikaciju koja  pomaže u rješavanju geometrijskih zadataka pod nazivom Angler

Jedan je od onih koji u svakodnevnoj praksi pobija sve teorije i dokaz je da ozbiljno bavljenje sportom nije razlog zbog koje se ne mogu postići  i najviši stupnjevi akademske naobrazbe, odnosno da se uz visoki (najviši) stupanj školovanja paralelno ne može aktivno baviti natjecateljskim sportom, pogotovo sportom kao što je triatlon.

sv

U očekivanju službene nagrade i priznanja  za osvajanje Kupa koje će se održati krajem godine,  Adrian je već krenuo sa svojim klupskim kolegama sa pripremama i velikim ciljevima za novu sezonu te nove sportske i životne izazove koji će stajati pred njim. Na kraju moramo napomenuti da ovakav uspjeh još nitko nije napravio u samo jednoj sezoni aktivnog bavljenja triatlonom i to još više daje na vrijednosti ovom, jednom od brojnih njegovih sportskih, a i životnih postignuća.