Juniorski prvaci Balkana u muškoj i ženskoj konkurenciji!!

Nakon vrlo naporne natjecateljske sezone i fantastičnih rezultata naših natjecatelja kao šlag na kraju prvog dijela sezone donijeli su nam naši juniori Luka Dumančić i Zara Baković osvojivši naslove Balkanskih prvaka u juniorskoj kategoriji.

Zara Baković je ulazna godina u Juniorke te nakon prošlogodišnjeg naslova Balkanske prvakinje u Youth kategoriji ove nas je ponovo nagradila osvojivši najvišu stepenicu ispred drugo plasirane IIayda Kara i treće plasirane Elif Polat obje natjecateljice iz Turske.

Luka Dumančić osvaja prvo mjesto ispred drugo plasiranog Rumunja Erick Rogoz te treće plasiranog Luke Gregorinića iz Hrvatske.

Na utrci su nastupali i naš Martin Štefan koji je osvojio je 9. mjesto u Elite kategoriji te Fran Tisaj 9. mjesto u Juniorskoj kategoriji. U utrci age group za žene nastupala je naša Branka Marinov te zauzela 3. mjesto u apsolutnom poretku.

Drugi dan održala se nova disciplina u triatlonskom svijetu koja će se održati na sljedećim Olimpijskim igrama u Tokiju pod nazivom Timsko štafetno ili Mixed relays. Utrka se sastoji od 4 člana i to dvije natjecateljice i dva natjecatelja. Prvo starta žena pa muški pa ponovo žena i na kraju muški. Svi rade kraći triatlon dužine supersprinta. Naš Luka Dumančić nastupao je u ekipi za Hrvatsku reprezentaciju sa Sonjom Škevin, Teom Miloš te Lukom Paliskom i osvojili prvo mjesto.

Moramo još napomenuti da su u ženskoj Youth kategoriji postignuti izvrsni rezultati natjecateljica Valentine Vitasović iz Tk Pula koja je osvojila treće mjesto te Petra Koceić Tk Split koja je osvojila drugo mjesto iza prvo plasirane Rumunjke Andree Lordache, čestitamo cure.

Velike čestitke svim natjecateljima i njihovom treneru prof. Ivanu Iveziću bez kojeg to ne bi bilo moguće.

Video proglašenja možete pogledati na linku ispod:

https://web.facebook.com/zrinskitriatlon/videos/10156532679232715/

https://web.facebook.com/zrinskitriatlon/videos/10156532667727715/