Državno Prvenstvo u Akvatlonu Rovinj 2013

IMG_9203 (533x800)

Ovaj vikend održano je Prvenstvo Hrvatske u Sprint i Klasičnom Akvatlonu. Plivački segment je odstupao od po pravilu 5% tako da je plivački segment bio znatno duži koji je znatno utjecao na pojedine sportaše koji nisu najbolji plivači ali su svi imali iste uvjete pa možemo reći da je utrka bila „pravedna“. (neki se naravno neće složiti samnom)

Prvenstvo u Sprint akvatlon bilo je namjenjeno za mlađe uzraste gdje je uvjerljivo pobjedio naš najbolji kadet Josip Živković iza kojeg dolaze Leon Panđa(TK Rival) kao drugi i Luka Gregorinčić(TK Pula) kao treći. Na utrci za mlađe kadetkinje i kadetkinje pobjedila je Paola Horvat(TK Zagreb) a drugo mjesto je zauzela naša Zara Baković koja je imala slabije plivanje i isplivala na 4.mjestu ali pošto je pravi mali borac nije se predala i pretrčala dva mjesta. Treća je bila Lucija Petrović(TK Rival).

Na utrci Sprinta od naših nastupao je i Sven Lazić koji je bio 11. Ukupno i 8. kao kadet. Osim natjecatelja nastupili su i neki novi naši članovi kao Dorotea Dadić, Dora Mlinarić, Maja Steović, Andrea Škripelj i već stariji Damir Pipić. Svi su dobili medalje u svojim kategorijama. Bravo.

 apsolutno kadeti

Utrka Klasičnog akvatlona bila je prvenstvo za Ml. Juniore, Juniore i Seniore te Veterane. Pošto su se vrtila dva kruga na plivanju iste staze kao za Sprint koja je bila znatno duža plivali su dosta duže pa se i utrka odvila dosta neočekivano za pojedine natjecatelje. Prvi je isplivao Tin Kaurić(Tk Zagreb) iza kojeg grupa u kojoj su bili naš Eugen Jagušt, naša Perina Šiljeg pobjednica prvenstva, Matija Krivec(Tk Swibir), Luka paliska(Tk Pula) koji je bio van konkurencije jer je zbog ozljede u stopalu nastupio u štafeti gdje je radio samo plivački segment utrke. Matija Krivec(senior) pobjedio je ispred našeg Eugena koji je Juniorski Prvak. Tin Kaurić je završio na trećem mjestu a Gordan Petković (Tk Zrinski Novatec) kao četvrti koji je isplivao oko 10-15 mjesta i opravdao svoje ime na trčanju. Gordan je ovu utrku pobjedio 3 puta. Od žena ukupna pobjednica je bila naša Perina Šiljeg a druga je bila Maja Bonaćić iz Tk Swibir. Nastupala je i Jagoda Goršić koja se jedina pobunila da je plivačka staza trebala biti još duža 🙂

apsolutno stariji

Sama utrka je prošla u super atmosferi, natjecatelji su bili zadovoljni a prigovor organizatoru je da bi za sljedeću godinu trebalo ograditi dio segmenta trčanja kako natjecatelji ne bi morali izbjegavati kupaće, turiste, bicikliste i pripaziti na dužinu pojedinih segmenata da kao po pravilu ne prelazi 5%.

 

Ostale slike možete vidjeti na našoj Facebook stranici: OVJDE

REZULTATI: http://grabarsport.hr/triatlon-sezona/aquatlon-rovinj/