Gorizia triatlon (ITA)

Daria Pletikapa apsolutna pobjednica!

1

Ovaj vikend 25. i 26 svibnja pružili smo našim članovima utrku u Gorizi, Italija, pod organizacijom Lets go triathlon. Utrka je bila organizirana bez ikakvih primjedbi i sigurno će ostati jedna od utrka za pamćenje našim članovima kao i trenerima.

 

Prvi dan održao se triatlon za sve i promocija triatlona kao i organizirano pregledavanje staze za natjecatelje i trenere. Drugi dan već od jutra počele su se odvijati utrke od 8-14 godina. Talijanski savez posložio je utrke za djecu od 8-14 godina s time da se kategorije razlikuju po 2 godine. Do 14 godina utrke ne prelaze udaljenosti preko 200m plivanja, 4km biciklizma i to isključivo MTB i 1500m trčanja. Nadamo se da će u budućnosti i kod nas posložiti sustav natjecanja sličan ovome radi niza benefita.

Zbog gore navedenog naša natjecateljica Zara Baković nastupila je na utrci 200m-4km-1500m. Isplivala je fantastična prva i krenula na bicikl prva. Nažalost nakon što je vratila bicikl na svoje mjesto u tranziciji stavila ga je kako suci tvrde s krive strane (čitaj dobro ga je stavila) i tako jer je već otišla daleko od njega s povratkom izgubila 40 sekundi čime je pala na 3. mjesto na kojemu je utrku i završila. Bravo Zara, mi znamo da si najbolja 🙂

 

Nakon utrke za mlađe kategodije dolazi utrka supersprint triatlona gdje su nastupili Josip Živković i Sven Lazić. Josip je isplivao među prvima i stigao drugi u tranziciju. Radi zahtjevne tehničke biciklističke staze, Josip je upao u drugu grupu nakon koje je odradio dobro trčanje jer je staza bila pola kros, a pola asfalt. Sven je imao super utrku do trčanja gdje je imao problema sa slezenom, pa je morao usporiti, ali ipak je završio šta je bilo jako pohvalno unatoč bolovima. Bravo Josip i Sven.

 

U glavnoj utrci Sprint triatlona Daria Pletikapa apsolutna je pobjednica pobjedivši Talijanku Danielu Chmet za punu minutu, dok je treća došla na cilj Monika Oražem iz Slovenije. Nastupili su mnogi natjecatelji iz Italije kao Alberto Casadei koji je bio drugi, Alessandro Fabian koji je pobjedio, Daniela Chmet koja je bila druga, Slovenci Monika Oražem kao 3. ukupno te mnogi drugi.

Nakon solidnog plivanja Daria je krenula  na bicikl sa Monikom Oražem i skupa su odradile cijelu biciklističku stazu nakon koje je Daria krenula na trčanje do kraja utrke bez pratnje i lagano došla do pobjede. Na biciklističkom dijelu  7km vozilo se tehnički sa zavojima s pretežno ravnom cestom, a nakon toga dolazi brdo i penjanje punih 3.5km sa nagibom ne manjim od 5% a dostizao je i 8-9%. Trčanje je bilo off rode, odnosno kao kros plus nešto asfalta.

Na utrci je nastupao i Tin Bulić iz Tk Splita koji je odustao na trčanju radi problema sa želudcem.

 

Naši su članovi po već bezbroj puta od kada postoji klub pokazali kako i u Hrvatskoj tako i vani postiže zapažene rezultate i zato dokazuju svoju kvalitetu te dugi i kvalitetan rad.

 

Nakon utrke organizatori su nas pozvali da nastupimo i sljedeće godine pa se nadamo da ćemo im to omogućiti i dovesti još puno više natjecatelja.