Sjajan početak sezone Darie Pletikape

DSCN0290

U Čileanskom gradu Vina del Mar održan je Pan Američki kontinentalni premium kup na kojem je nastupila i naša reprezentativka Daria Pletikapa. Ovo je Dariji prva utrka ove sezone, na koju je došla iz potpuno zimskih uvjeta koji su vladali u Hrvatskoj posljednjih mjeseci.

Očekivanja nisu bila prevelika zbog činjenice što se nismo mogli adekvatno pripremiti za ovu utrku. Start ženske utrke je bio predviđen za 8 sati ujutro, kada su temperature vrlo niske i kreću se oko 10 stupnjeva. Valoviti ocean je dao naslutiti da će natjecateljice koje su specijalisti u plivanju iskoristiti tu situaciju i već na plivanju stvoriti određenu prednost.

Nakon prvog kruga plivanja od 750 m iz vode je izišla grupa od pet natjecateljica u kojoj je bila i Daria. Na kraju 1500 m dugog plivačkog djela natjecanja prve iz vode izlaze Daria Pletikapa i Austrijanka Lydia Waldmuller, malo ispred tri natjecateljice iz Meksika.

 

DSCN0210

Na biciklu su Daria i Waldmuller od početnih 20-tak sekundi prednosti na kraju plivačkog segmenta odličnom vožnjom ostvarile prednost od 3 minute ispred prvih pratiteljica. Kroz 40 km vožnje bicikla njih su dvije “izbacile” iz utrke veći broj natjecateljica koje su prestigle za cijeli krug pa su zbo

g toga morale istupiti iz utrke.

DSCN0212

 

Na trčanje prva kreće Austrijanka, a odmah iza nje naša Daria. Na žalost, na ploči za kažnjene natjecateljice dva puta je bio napisan Darijin broj 55, što je značilo da će morati na trčanju odraditi dva puta “STOP AND GO” kaznu od 15 sekundi ili će morati ostati u penalty boxu 30 sekundi u komadu.

Odlučili smo se za 30 sekundi u komadu na početku posljednjeg kruga, do kojeg je Daria držala sigurno drugo mjesto. Na žalost, taj gubitak vremena i gubitak ritma trčanja nakon kazne doveo je i do gubitka drugog mjesta do kojeg je došla Meksikanka Flipo odličnim trčanjem.

DSCN0252

 

Naša je Daria na kraju je osvojila treće mjesto s kojim smo više nego zadovoljni jer je ova utrka tek uvod u ozbiljnu natjecateljsku sezonu. Sigurnu pobjedu je odnjela austrijanka Lydia Waldmuller.