Ognjen Stojanović brončani na Svjetskom prvenstvu

Ognjen Stojanović član našega kluba brončani na Svjetskom prvenstvu

U Aucklandu, Novi Zeland, kao uvertira za Grand Final triatlon trke za vikend, održano je ITU Svjetsko prvenstvu u Akvatlonu (1 km plivanje – 5 km trčanje) u elitnim: seni

orskoj, U23 (mlađi seniori do 23 godine) i juniorskoj kategoriji, kao i amatersko prvenstvo za “age group” takmičare i paratriatlonce.Srbija je imala samo jednog predstavnika, Stojanovića u seniorskoj kategoriji. Prvi put u povijesti Srpske Triatlonske Unije, osvaja elitnu medalju na Mundijalu ili Kontinentalnom prvenstvu zahvaljući trećeplasiranom Ognjenu Stojanoviću – “Zadovoljan sam rezultatom jer sam za cilj imao podijum. Glavna trka je za mene u subotu tako da sam pokušao da sačuvam noge u što većoj meri, što sam, nadam se i uspeo, jer sam trkačku distancu odradio osećajući se prilično komforno, sa britancem Wolfom koji mi je bio konkurent za bronzu, odvojio sam se samo na poslednjih 500 metara kada sam osigurao medalju”.

Prvo mjesto je osvojio olimpijac Richard Varga iz Slovačke, dok je drugoplasirani bio šestostruki prvak svijeta u akvatlonu Richard Stannard iz Velike Britanije.

Ognjen će nastupati na Svjetskom U23 prvenstvu u triatlonu u subotu. Trka će biti u 15:15 h po lokalnom vremenu, a u 4:15 h po srednje evropskom. Biće prijenos trke na stranici Svjetske Triatlon Unije (www.triathlon.org)

Bravo Ognjen 🙂