4 naša natjecatelja na Europskom kupu u Bledu!

 

Ove su godine na ovako velikom natjecanju po prvi put nastupili naši mladi natjecatelji:  Josip Živković, Matija Drljanovčan i novopečenoi triatlonac Mihael Minđek.  Uz njih, boje je kluba branio i naš najbolji natjecatelj Eugen Jagušt kojem je ovo samo jedno u nizu velikih natjecanja. Nažalost, mlada Perina Šiljeg  morala je zbog zdravstvenih problema propustiti svoje prvo veliko natjecanje.

Iz Zagreba smo krenuli vrlo rano i nakon dva sata brze vožnje bili na prekrasnom Bledu. U utrci su osim junuora nastupali i seniori, a organizirane su i popratnie utrke za mlađe uzraste.  Sve je, od početka do kraja proteklo u najboljem mogućem redu i možemo samo pohvaliti organizatore utrke kakvu, nažalost, u Hrvatskoj još dugo nećemo vidjeti.

Odradili smo kvalitetno zagrijavanje a natjecatelji su prije utrke odvozili i iznimno zahtjevnu biciklističku stazu s nekoliko velikih uspona i više opasnih zavoja.

Na startu se skupio priličan broj natjecatelja i sama je utrka krenula dinamično. U velikoj se gužvi rijetki uspiju probiti u prvu grupu na plivanju i izboriti za poziciju koja uvelike diktira daljnji tijek utrke. Josip Živković imao je upravo takav fenomenalan start u kojem je, odvojivši se od drugih, do prve bove uspio uhvatiti svoj plivački ritam i zauzeti kvalitetnu poziciju. Ostali su se našli u velikoj borbi na samom startu i kako mi to volimo reći: ”dobili su žestoke batine”, te utrošili puno energije koje im je nedostajala u drugim segmentima utrke.

 

Eugen Jagušt najbolje je plasirani Hrvat u muškoj, a Tea Miloš najbolja Hrvatica u ženskoj konkurenciji.
Ostali zaslužuju svaku pohvalu za svoj nastup na velikom natjecanju jer su dali sve od sebe, nisu se štedjeli niti odustajali kad je bilo teško.

 
Ponosni kao uvijek vratli smo se u Zagreb gdje nas čekaju finalne pripreme za posljednje utrke u sezoni: državno prvenstvo u supersprint duatlonu na Preluku i  sprint i supersprint duatlon u Vrlici.

 

Pogledajte video i sami procijenite kako je bilo na Bledu:

http://www.youtube.com/watch?v=vfv0dhS5kA4

Službene rezultate Europskog juniorskog kupa možete proučavati na:
http://www.triathlon.org/results/event/2012_bled_etu_triathlon_junior_european_cup/1917