Klub

2222

 

Triatlon klub «Petar Zrinski» osnovan je 1999. godine nakon 2. Svjetskih vojnih igara u Zagrebu. Ekipa ljudi koji su  je nakon vrlo uspješno organizirane triatlonske utrke na Svjetskim vojnim igrama načinila još jedan korak dalje i osnovala je klub koji upravo ovih dana slavi svoju 15. godišnjicu postojanja i trenutno spada u red najboljih triatlonskih klubova u ovoj regiji Europe. Triatlon Klub trenutno broji oko 80 – tak članova, od čega 50 natjecatelja.

Posljednjih 5 godina klub je osvojio više od 40 naslova seniorskih državnih prvaka u pojedinačnim i  u ekipnim natjecanjima, naš najbolji član i najbolji Hrvatski triatlonac ikada,  ZVONKO ČUBRIĆ je pobjedio na utrkama Europskog kupa 2004. i 2008. godine, a 2007. osvojio je 11. mjesto na utrci Svjetskog kupa što je također najbolji plasman Hrvatskih natjecatelja ikada na tom najvišem rangu natjecanja , te je  prvi i za sada jedini triatlonac olimpijski kandidat u Hrvatskoj.

  • DARIA PLETIKAPA rekorederka po broju osvojenih seniorskih državnih naslova, točnije njih 15 u protekle 6 godine. Daria je također osvajačica 4. mjesta na Europskom prvenstvu U-23 u duatlonu 2009. godine, te 3. mjesta na Svjetskom U-23 u akvatlonu 2011. godine, 11. mjesto na svjetskom kupu u J. Koreji.
  • GORDAN PETKOVIĆ je osvajač 5. mjesta na Svjetskom U-23 prvenstvu u duatlonu 2008 godine. i osvajač 6. mjesta na utrci Svjetskog duatlonskog kupa 2009. godine. Osim međunaradnih uspjeha Gordan je osvojio i 15 naslova seniorskog državnog prvaka.

 

Klub osim što ima uspjeha na sportskom planu imao je uspjeha u organizaciji velikih natjecanja, od 2. Svjetskih vojnih igara, 2 ETU Prestige utrke, ITU bodovna utrka za Svjetski kup, te više državnih prvenstava.

 

Sjedište kluba je na ŠRC Jarun, gdje se odvija i dio treninga. Ostatak treninga se odvija u Sportskom parku Mladost, na bazenu, te na atletskom stadionu. Treninzi se odvijaju svakodnevno ujutro i poslije podne.